Sarımsaklı, Cevizli, Zeytinyağlı Makarna Tarifi

09-07-2022 12:50
Sarımsaklı, Cevizli, Zeytinyağlı Makarna Tarifi

Hazırlaması çok kolay bir makarna tarifi, fakat Sarımsağın yanmaması için dikkatli olmanız gerekiyor. Sarımsağın tam kıvamında pişmesi, bu tarifin cheap authentic Garcia jersey püf noktasıdır. Sarımsak ne yanmalı ne de çiğ kalmalı. Kısık ateşte 3 çorba kaşığı Peyton Manning (yaklaşık cheap authentic jerseys elite 10 diş) ince doğranmış sarımsağı hafif sotelemek en iyisi.

Malzemeler:

6 kaşık sızma zeytinyağı
10 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
20 gr. maydanoz (ince doğranmış)
500 gr. (1 paket) makarna
Parmesan peyniri (rendelenmiş)
Yeteri kadar tuz
İstenildiği kadar ceviz içi

Yapılışı:

1. Derin bir tencerede tuzlanmış, kaynayan suda makarnanızı haşlayın. ‘Al dente’ kıvamına geldiğinde kaynama suyundan 1/5 bardak saklayarak makarnayı süzün. Makarnayı tencereye wholesale elite jerseys geri koyun.

2. Makarna haşlanırken, bir tavada, orta-kısık ateşte, zeytinyağı ile sarımsakları altın rengini alana kadar, 3-4 dakika karıştırarak soteleyin. Daha sonra cevizleri ekleyin. Ateşi kapayın, bekletin.

3. Sarımsaklı ve cevizli zeytinyağını, süzdüğünüz makarnayı ve 1/4 bardak makarna suyunu karıştırın. Suyu az gelirse, sakladığınız sudan az bir miktar daha ilave edebilirsiniz. Karışımı iyice karıştırarak hemen servis edin.

4. Dilerseniz üzerine parmesan peyniri ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.